Задушена яребица на микровълнова печка

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
28/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене13 мин.
Общо23 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яребица - 2 кг
  • краве масло - 120 г
  • пушени гърди - 6 тънки ленти
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсваме яребицата със солта, черния пипер и червения пипер.

Намазваме я с кравето масло, поставяме в дълбок съд без капак с гърдите надолу, поливаме с виното и задушаваме за 8 минути в микровълновата печка на максимална степен.

След това вадим съда и нареждаме тънките ленти пушени гърди и пак слагаме ястието с яребица да се задушава на пълна мощност за още 5 минути.

Бърза и вкусна задушена яребица на микровълнова печка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар