Пикантно печено пиле на шиш

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
28/04/2020
"Насладете се на пикантното пиле на шиш с чаша студена бира в ръка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. цяло
  • лимонов сок - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 1/ 4 ч.ч.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • чесън - 2 скилидки - натрошени
  • къри - 2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за чесновия сос
  • чесън - 2 скилидки, натрошени
  • майонеза - 3/4 ч.ч.
  • къри - 1 ч.л. на прах
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме подготвеното цяло пиле и го подсушаваме с абсорбираща хартия. Слагаме го в тава.

Правим марината, като смесваме в купа лимоновия сок, зехтина, настъргания джинджифил, натрошените скилидки чесън, кърито на прах, солта и черния пипер.

Разбъркваме хубаво сместа и я изсипваме върху цялото пиле. Оставяме го да се маринова поне за 30 минути, но може да го оставим и за цяла нощ в хладилник.

Правим чесновия сос, като смесваме в малка купичка натрошените скилидки чесън, майонезата, кърито на прах и смления бял пипер. Увиваме купичката с фолио и я слагаме в хладилник, докато дойде времето да я ползваме.

Загряваме барбекюто. Махаме пилето от маринатата и го набучваме на шиша за печене на барбекюто. Печем го около 50 минути или по наша преценка.

Готовото печено пиле трябва да е крехко отвътре и с хрупкава и златиста коричка отвън. Сервираме незабавно с чесновия сос.

Изключително вкусно пикантно печено пиле на шиш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар