Пилешки галантини

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешки галантини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • зелен фасул - 30 г
  • наденици - 230 г сурови свински
  • шамфъстък - 15 г
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запазете кожата на пилешките бутчета. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги начукайте, така че да изтънеят. Почистете зеления фасул и го бланширайте за 3-4 минути във вряла подсолена вода.

Когато омекне, го извадете и го оставете да се отцеди. Махнете ципата на наденичката и объркайте пълнежа ѝ с пресованата скилидка чесън, натрошените ядки и подправките. Получената смес разделете на четири равни части.

Поставете пилешките пържоли с кожата отдолу. Поставете в центъра на всяка по 1/4 от сместа, по няколко шушулки зелен фасул и завийте на стегнато руло, което може да фиксирате с клечки за зъби.

Завийте пилешките рула в алуминиево фолио, всяко по отделно и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Поднесете пилешките галантини с гарнитура по избор. Чудесно си подхождат с портокалови или мандаринени резени.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: