Пилешки емпанадас

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешки емпанадас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • маргарин - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • пилешко месо - 100 г сварено
  • яйца - 3 бр. сварени
  • стафиди - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче. Вътре сипваме разбитите със сол и захар, добавяме маргарина и прясното мляко и омесваме меко тесто.

Разточваме тестото и с помощта на форма или чаша отрязваме тестени кръгове.

Свареното пилешко месо се накъсва на малки парченца. Яюцата се нарязват на кубчета и всичко, заедно със стафидите се смесва.

В средата на всяко тестено кръгче поставете по малко от плънката и после го сгънете на две като притиснете крайчетата плътно с пръсти.

Загрейте олиото и изпържете пилешките емпанадас до готовност.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: