Начин на приготвяне
За да приготвите тесто трябва да разтворите маята в топлото мляко. След това добавете жълтъците, захарта и маслото. Бавното прибавете брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете да престои цяла нощ в хладилника.
Приготвянето на плънката започва с нарязването на лука и чушката. Пресовайте чесъна. В загрято олио изпържете първо лука, добавете чушката и накрая чесъна и каймата. Всичко се пържи около 10 минути.
Свалете от котлона плънката и добавете към нея 1 яйце, 1 жълтък, сметаната и нарязания магданоз.
Разточете тестото на 4 кръга, всеки с диаметър около 15 см. Във всеки кръг поставете част от плънката, сгънете на 2 и залепете краищата. Преди изпичане ги намажете с жълтък.
Печете във фурна около 20-тина минути, при температура 200 градуса.