Баница на тиган с яйца и сирене

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
15/04/2020
"Бърза закуска за всички - баница на тиган с яйца и сирене "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го смесете с олиото. В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте и оставете да шупне.

Яйцата разбийте заедно с брашното и добавете разтрошеното сирене. Смесете всички продукти за плънката на баницата на едно място - яйчената смес и киселото мляко.

Извадете корите от пакета. Намажете първия лист с малко от мазнината, добавете няколко лъжици от плънката и завийте на руло. Така продължете, докато не свършат продуктите.

Загрейте котлона на силна степен ( 8 от 9 за ориентир). Намажете тигана с малко мазнина и поставете оформената вита баница. Сложете да я печете на тигана, щом е готова от едната страна, обърнете внимателно и изпечете от другата.

Най-лесно се обръща баница на тиган като я покриете с голяма чиния, докато е още на тигана. Така, заедно с чинията обърнете и след това лесно върнете, за да изпечете и то другата страна.

Любима баница на тиган с яйца и сирене - закуска за всеки ден!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар