Начин на приготвяне
Вкусна баница с лопуш за малки и големи!
Започваме приготвянето на нашия лопушник със сусам, като лопушът се измива и се оставя да се отцеди от водата. Реже се не много на едро. Зеленият лук също се нарязва. В тиган се слага олио и в него се запържват зеленият лук и лопушът, докато омекнат.
Овкусява се със сол, ако сиренето не е много солено и се оставя да изстине. След като е изстинал задушеният лопуш, чукваме 3 яйца, разбъркваме и натрошаваме сиренето. Намазняваме тавичката, в която ще редим лопушника.
Вземаме 2 листа и слагаме с лъжица от сместа, разстиламе и навиваме на руло. Слагаме в тавичката и повтаряме, докато навием всички листи. Отгоре поливаме с олио и пъхаме в загрята фурна да изпечем на 180 градуса.
След като се зачерви леко отгоре нашият лопушник със сирене, го заливаме с 4-тото разбито яйце и поръсваме отгоре със сусам. Пъхаме обратно във фурната да доопечем. Лопушникът се сервира топъл, по желание с купичка кисело мляко или чаша айран. Да ви е сладко!