Ezine.bg»Рецепти»Баница»Лопушник със сусам

Лопушник със сусам

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3393
Лопушник със сусам
Снимка: Геновева
1 / 5
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лопуш - 500 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • кори за баница - 1 пакет 500 г
  • олио
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • сусам - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна баница с лопуш за малки и големи!

Започваме приготвянето на нашия лопушник със сусам, като лопушът се измива и се оставя да се отцеди от водата. Реже се не много на едро. Зеленият лук също се нарязва. В тиган се слага олио и в него се запържват зеленият лук и лопушът, докато омекнат.

Овкусява се със сол, ако сиренето не е много солено и се оставя да изстине. След като е изстинал задушеният лопуш, чукваме 3 яйца, разбъркваме и натрошаваме сиренето. Намазняваме тавичката, в която ще редим лопушника.

Вземаме 2 листа и слагаме с лъжица от сместа, разстиламе и навиваме на руло. Слагаме в тавичката и повтаряме, докато навием всички листи. Отгоре поливаме с олио и пъхаме в загрята фурна да изпечем на 180 градуса.

След като се зачерви леко отгоре нашият лопушник със сирене, го заливаме с 4-тото разбито яйце и поръсваме отгоре със сусам. Пъхаме обратно във фурната да доопечем. Лопушникът се сервира топъл, по желание с купичка кисело мляко или чаша айран. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: