Лопушник със сусам

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
129
564
812
43
14/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна баница с лопуш за малки и големи!

Започваме приготвянето на нашия лопушник със сусам, като лопушът се измива и се оставя да се отцеди от водата. Реже се не много на едро. Зеленият лук също се нарязва. В тиган се слага олио и в него се запържват зеленият лук и лопушът, докато омекнат.

Овкусява се със сол, ако сиренето не е много солено и се оставя да изстине. След като е изстинал задушеният лопуш, чукваме 3 яйца, разбъркваме и натрошаваме сиренето. Намазняваме тавичката, в която ще редим лопушника.

Вземаме 2 листа и слагаме с лъжица от сместа, разстиламе и навиваме на руло. Слагаме в тавичката и повтаряме, докато навием всички листи. Отгоре поливаме с олио и пъхаме в загрята фурна да изпечем на 180 градуса.

След като се зачерви леко отгоре нашият лопушник със сирене, го заливаме с 4-тото разбито яйце и поръсваме отгоре със сусам. Пъхаме обратно във фурната да доопечем. Лопушникът се сервира топъл, по желание с купичка кисело мляко или чаша айран. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар