Родопски катми без мая

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
184
474
6
11/04/2020
"Сервираме родопските катми със сладко по избор или пък солени - кой както ги обича "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта пресейте в подходяща купа.

В киселото мляко сложете содата и изчакайте, докато шупне.

Яйцата разбийте на пяна с водата.

В брашното изсипете млякото и яйцата. Разбъркайте сместа добре, докато всички продукти се смесят. Самата смес трябва да е леко гъста, ако е нужно добавете мъничко брашно. Оставете купата настрани за около десетина минути.

Загрейте тигана и започнете да изливате родопските катми без мая. Първо печете от едната страна, след което обърнете у изпечете от другата. Веднага щом са готови катмите по родопска рецепта, ги намажете обилно с масълце.

Вкусни катми - няма да им устоите!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар