Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
170
398
76
34
3
31/03/2020
"Кой е готов за бананови меденки? "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и сусамовото олио. Добавяме мед, канелата, пасираните банани и нарязаните фъстъци.

Разбъркваме добре и добавяме брашното размесено с бакпулвера. Омесваме меко тесто за меденки и го оставяме за 10-15 минути да почине.

Разточваме тестото с дебелина около 10 см и изрязваме във формата на кръгчета с помощта на по-широка чаша.

Печем домашните меденки в предварително загрята фурна на 180 градуса. За глазурата затопляме прясното мляко, добавяме двата вида шоколад и бъркаме на средна температура, докато се получи хомогенна смес.

Готовите меденки потапяме до половината в шоколадовата глазура.

Рецептата за Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар