Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и сусамовото олио. Добавяме мед, канелата, пасираните банани и нарязаните фъстъци.
Разбъркваме добре и добавяме брашното размесено с бакпулвера. Омесваме меко тесто за меденки и го оставяме за 10-15 минути да почине.
Разточваме тестото с дебелина около 10 см и изрязваме във формата на кръгчета с помощта на по-широка чаша.
Печем домашните меденки в предварително загрята фурна на 180 градуса. За глазурата затопляме прясното мляко, добавяме двата вида шоколад и бъркаме на средна температура, докато се получи хомогенна смес.
Готовите меденки потапяме до половината в шоколадовата глазура.
Рецептата за Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура е изпълнена!