Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура

Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Кой е готов за бананови меденки?"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 5 с.л.
  • сусамово олио - 1 к.ч.
  • пчелен мед - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • банани - 2 броя
  • фъстъци - 70 г
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • млечен шоколад - 50 г
  • черен шоколад - 20 г
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и сусамовото олио. Добавяме мед, канелата, пасираните банани и нарязаните фъстъци.

Разбъркваме добре и добавяме брашното размесено с бакпулвера. Омесваме меко тесто за меденки и го оставяме за 10-15 минути да почине.

Разточваме тестото с дебелина около 10 см и изрязваме във формата на кръгчета с помощта на по-широка чаша.

Печем домашните меденки в предварително загрята фурна на 180 градуса. За глазурата затопляме прясното мляко, добавяме двата вида шоколад и бъркаме на средна температура, докато се получи хомогенна смес.

Готовите меденки потапяме до половината в шоколадовата глазура.

Рецептата за Бананови меденки с фъстъци и шоколадова глазура е изпълнена!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: