Пикантни агнешки шишчета по арабска рецепта

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
30/03/2020
"Страхотна арабска рецепта за пикантни агнешки шишчета - ядеш и ревеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме хубаво от ципи и жили месото от агнешка плешка и го нарязваме на 2, 5 см кубчета.

Правим марина в средно голяма купа, като смесваме настъргания джинджифил, натрошените скилдки чесън, солта, черния пипер, кориандъра, кимиона, куркумата, индийското орехче, кардамона, белия оцет и фъстъченото олио.

Слагаме агнешките парчета месо в купата и разбъркваме хубаво да се смесят с пикантната смес. Покриваме купата и я слагаме в хладилник за цяла нощ.

Нанизваме на метални шишове по 4-5 кубчета от маринованото агнешко месо и слагаме шишчетата на предварително загрятото барбекю, което сме намазали с малко мазнина. Печем ги по наш вкус, като ги обръщаме от всички страни.

Сервираме готовите агнешки шишчета с пърленка или ориз.

Настърганият пресен джинджифил добавя много отчетлив вкус къмПикантни агнешки шишчета арабска рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар