Начин на приготвяне
Почистваме хубаво от ципи и жили месото от агнешка плешка и го нарязваме на 2, 5 см кубчета.
Правим марина в средно голяма купа, като смесваме настъргания джинджифил, натрошените скилдки чесън, солта, черния пипер, кориандъра, кимиона, куркумата, индийското орехче, кардамона, белия оцет и фъстъченото олио.
Слагаме агнешките парчета месо в купата и разбъркваме хубаво да се смесят с пикантната смес. Покриваме купата и я слагаме в хладилник за цяла нощ.
Нанизваме на метални шишове по 4-5 кубчета от маринованото агнешко месо и слагаме шишчетата на предварително загрятото барбекю, което сме намазали с малко мазнина. Печем ги по наш вкус, като ги обръщаме от всички страни.
Сервираме готовите агнешки шишчета с пърленка или ориз.
Настърганият пресен джинджифил добавя много отчетлив вкус къмПикантни агнешки шишчета арабска рецепта.