Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Панирани пилешки воденички

Панирани пилешки воденички

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Панирани пилешки воденички
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Тези панирани воденички са мезе, достойно за всяка трапеза"

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • унисос - на Маги
  • подправка за пиле - на Маги
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези панирани пилешки воденички пилешките воденички се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути.

След това се оцеждат от водата и се овкусяват със сол, черен пипер, подправката за пиле и унисос.

Оставят се така да се овкусят за поне 20-30 минути.

След това с разбиваме яйцата в дълбока купичка.

Потапяме всяка една воденчка в яйце, после в брашно, накрая пак в яйце и се пържат в сгорено олио.

Когато вадите от олиото панирани воденички, го поставете върху кухненска хартия, първо, и после в чиния.

Да ви е сладко с това вкусно мезе!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: