Печени свински гърди с картофи

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
701
1k
25
1
Печени свински гърди с картофи
Снимка: Аника Войт
1 / 2
25/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Чиния за милиони - печени свински гърди с картофи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, подготвяме зеленчуците, те ще бъдат наредени най-отдолу в тавата.

Картофите и останалите зеленчуци се обелват и измиват много старателно.

Нарязваме ги на подходящи парчета (морковите на ивички) и ги слагаме в купа, където ще ги овкусим. Добавяме подправките на вкус.

Разбъркайте ги хубаво с ръка и ги изсипваме в тава, в която ще ги печем. Върху тях слагаме и свинските гърди.

Наливаме половин водна чаша вода. Не слагайте допълнително мазнина, гърдите са достатъчно мазни и при изпичането си ще овкусят картофите и останалите зеленчуци.

Тавата с апетитното печено свинско покрийте плътно с домакинско фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 240 градуса за половин час.

След това открийте тавата и върнете свинското с картофи да се запечата, но намалете градусите на 200.

След още 15 мин., ястието от печени свински гърди с картофи е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: