Сполучливи сливенски милинки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
181
2
24/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 204
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За активиране на маята
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - малко топло
  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За заливката
  • краве масло - 185 г
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 к.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото прясно мляко. Оставя се настрана, докато шупне. След което се смесва с останалите продукти за тесто за милинки.

От омесеното вече тесто с намаслени ръце се оформят малки топчета (или с големина по желание) и се нареждат много плътно в тавичка като за класически сливенски милинки.

Оставят се да втаса, докато стигнат до половината от височината на тавата.

Продуктите за заливката се смесват. Разбъркват се до получаване на гладка емулсия, която се намазва на плътен пласт върху приготвените милинки.

Сполучливите сливенски милинки се пекат до златистокафяво. Готовите милинки може да поръсите с пудра захар и да ги консумират със сирене или конфитюр.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар