Сполучливи сливенски милинки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
24/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо650
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За активиране на маята
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - малко топло
  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За заливката
  • краве масло - 185 г
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 к.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото прясно мляко. Оставя се настрана, докато шупне. След което се смесва с останалите продукти за тесто за милинки.

От омесеното вече тесто с намаслени ръце се оформят малки топчета (или с големина по желание) и се нареждат много плътно в тавичка като за класически сливенски милинки.

Оставят се да втаса, докато стигнат до половината от височината на тавата.

Продуктите за заливката се смесват. Разбъркват се до получаване на гладка емулсия, която се намазва на плътен пласт върху приготвените милинки.

Сполучливите сливенски милинки се пекат до златистокафяво. Готовите милинки може да поръсите с пудра захар и да ги консумират със сирене или конфитюр.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар