Яхния със зелен боб и пилешко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
341
47
77
3
24/03/2020
"Яхния със зелен боб и пилешко месце - чуден обяд за гладни хора "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се почиства и се реже на 2-3. Поставя се на котлона, залива се с 2 литра вода и се оставя да ври.

Лукът, чесънът и морковът се наситняват, след което се добавят към зеления боб 15 минути, след като е започнала да завира.

Сипва се олиото.

Добавя се раздробеното пилешко месо.

След като зеленият боб омекне, се добавя доматеното пюре, червения пипер, размитото в малко вода брашно и сол на вкус.

Оставя се да ври още няколко минутки и се смъква от котлона яхнията от зелен боб.

Ако се е сгъстила твърде много приготвената яхния, се залива с необходимото количество топла вода и се оставя да покъкри 5 минутки.

Поднасяме яхнията със зелен боб и пилешко с вкусен селски хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар