Бобена яхния с джолан в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
39
193
2k
14
20/03/2020
"Класика в жанра - боб яхния с джоланче - има ли гладни "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера с малко вода. Сложете да заври и след това изхвърлете водата.

Почистете и нарежете всички зеленчуци.

Нарежете и месото на не много едри парчета.

На дъното на глинен съд сложете нарязаните зеленчуци, боба и месото. Поръсете с подправките, без солта.

Прибавете олиото и вода, която трябва да е покрила добре всички продукти за яхнията.

Затворете съда с капак и го сложете в студена фурна, която включете на 250 градуса. След половин час намалете температурата на фурната на 200 градуса и печете още два часа бобената яхния с месо.

След това прибавете сол на вкус. Върнете във фурната за още 10 минути ястието от боб със свинско.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анабел
Анабел
20.03.2020 15:23
Вкусотийка! Аз бих го сготвила заедно с коста от джолана,за да си пусне и той ароматите.
1
0