Селска каша от коприва

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
19/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • коприва - 1 торбичка свежи връхчета
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте копривата с няколко води. Поставете я в тенджера с вряща подсолена вода, варите за 2-3 минути, или докато омекнат връхчетата коприва.

Прецедете и запазете 1 литър от бульона. В голям тиган налейте олиото и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и прецедената коприва, разбъркайте и добавете брашното, запържете за кратко.

Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте запазения бульон, поръсете с черен пипер на вкус, джоджена и посолете, ако е нужно, селската каша.

Варите при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на тази вкусна пролетна кашата.

После ни остава само да се насладим на нашата каша от коприва.

Много апетитна и полезна селска каша от коприва!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар