Писия със сос тартар

24/08/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо670
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на писията и я нарежета на продълговати филенца с размеро 5 мм на 7-8 см. Пресейте прашното със солта и черния пипер. В отделен съд разбийте яйцата, пригответе и галетата.

Оваляйте рибните пръчици последователно в брашно, яйца и галета и и приберете в хладилник за около 60 минути. Изпържете охладените филета в маслена баня за около 1-2 минути. Оставете ги да се отцедят върху салфетка.

Нарежете на много ситно каперсите, двата вида краставица и магданоза. Объркайте ги с майонезата, 2 с.л. лимонов сос и подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да се охлади поне за 60 минути.

Поднесете рибните филенца със сос тартар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар