Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Картофени гнезда с яйца

Картофени гнезда с яйца

Картофени гнезда с яйца
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разнообразяваме чиниите с картофени гнезда с яйца"

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • сол
  • пресен лук - 2 стръка
  • шунка - 70 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - за овалване
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато се сварят, се обелват и смачкват на пухкаво картофено пюре. Към пюрето се прибавя нарязан ситно пресен лук и шунка.

Настъргва се кашкавал, прибавя се сол и едно яйце. Всички продукти се омесват хубаво, след което се гребва от сместа и оформят четири топки, които се овалват в галета и се прави вдлъбнатинка по средата кат гнездо.

Във всички гнезда се чуква по едно яйце, поръсва се върху него малко сол, след което се нареждат в индивидуални керамични рамекини или в тава, предварително намаслени.

Картофените гнезда се пекат във фурна на 200 градуса за около 20 минути. Едно по-различно, но вкусно предястие от картофени гнезда с яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: