Свинска кавърма на тиган

АнабелАнабел
Ветеран
548
2k
1k
218
17/03/2020
"Свинската кавърма на тиган върви ръка за ръка с чаша домашно червено вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и слага в дълбок тиган с малко мазнина да се запържи.

Щом побелее, се прибавя нарязаният на полумесеци лук, а малко по-късно, след периодично разбъркване, почистените и нарязани гъби.

Любителите на пикантната кухня могат да добавят и една люта чушка. Слага се сол на вкус и лъжичка червен пипер.

Щом лукът и гъбите поомеканат, се налива виното. Когато то се изпари, се прибавят смлените домати.

Апетитната свинска кавърма се готви на тих огън, докато остане на мазнина, като се разбърква няколко пъти.

Почти готовата кавърма се овкусява със смлян черен пипер и чубрица.

Свинската кавърма на тиган се сервира, поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз, а защо не и с чаша червено вино.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар