Градинарска мусака с кайма

13/03/2020
"Куп любими съставки и едно име - градинарска мусака "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 044
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в част от растителното масло с малко вода, докато омекне и течността се изпари. Прибавяме част от нарязаните или настъргани домати и размесената с малко вода до получаване на гладка маса кайма. Поръсваме сместа с червения и черния пипер, посоляваме и задушаваме на тих огън.

Почистваме и измиваме зеленчуците и ги нарязваме на дребно и последователно, според твърдостта им. Задушаваме ги до омекване с част от пасираните домати, малко вода и останалото растително масло. Така приготвените зеленчуци прибавяме към полузадушената кайма.

Поръсваме цялата тази смес със ситно нарязания магданоз, разбъркваме и изсипваме в намазнена и покрита с кръгчета домати тавичка. Отгоре поставяме парченца краве масло.

Запичаме нашата градинарска мусака с кайма в умерена фурна, заливаме я със смес от яйцата, брашното, млякото и настъргания кашкавал и отново я запичаме до леко зачервяване. Поднасяме готовата мусака, нарязана на порции с градинарска салата и хляб със зелении .

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар