Начин на приготвяне
Към смляното месо прибавяме нарязаните на дребно кромид лук и половината от магданоза, едното яйце и жълтъка на второто, предварително накиснатия в прясното мляко хляб, солта и черния пипер. Омесваме хубаво сместа и я оставяме в хладилник за около 30 минути.
Сваряваме моркова и целината и ги нарязваме на кубчета. Заедно с отцедения грах ги задушаваме в 2-3 супени лъжици растително масло и половината от кравето масло. Към тях прибавяме домата и останалия магданоз, нарязани на дребно. След 3-4 минути добавяме яйцата, разбити със сол и 1 супена лъжица прясно мляко.
Пържим омлета внимателно, без да го разбъркваме. След това го обръщаме, за да го изпържим и от другата страна. Като изстине, го нарязваме на дребни кубчета.
Разстиламе отлежалата кайма върху мокра кърпа на пласт с дебелина около 2 см, покриваме с нарязания омлет и увиваме на солено руло с помощта на кърпата. Поставяме рулото в намазана с растително масло тавичка, намазваме го с останалия белтък, наръсваме галетата, поливаме с останалото растително масло и го запичаме.
Около 5 минути преди да извадим готовото руло с омлет и зеленчуци го поливаме с останалото разтопено краве масло и поръсваме с настъргания кашкавал.
Поднасяме на тънки филии с гарнитура от задушени зеленчуци, свежи домати или печени картофи по гръцки.
Един много вкусен вариант на руло с кайма, който по нищо не отстъпва на руло Стефани.