Лесна бисквитена тортичка с домашен крем и сладко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
10/03/2020
"Бисквитена тортичка с нежен крем, която цялото семейство ще обикне от пръв поглед "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 079
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бисквити - 160 г (аз използвах Petit beurre)
  • сладко - 1 ч.ч.
  • за крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 6 с.л. равни
  • ванилова захар - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвяне на домашния крем за тортата. В част от млякото разбийте жълтъците, ваниловата захар и захарта, прибавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане до гладка смес.

Останалото мляко поставете в метален съд и на котлона, преди да заври, добавете яйчената смес при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Прибавете маслото и разбъркайте до неговото усвояване от крема.

В правоъгълна тавичка за кекс наредете ред бисквити и добавете част от горещия млечен крем.

На няколко места разпределете от сладкото и така редувате като завършите сглобяването на бисквитената торта с крем.

Декорирайте с няколко лъжички сладко и натрошени бисквити.

След като се поохлади, поставете в хладилник, за да стегне кремът, а бисквитите да омекнат.

Лесната бисквитена тортичка с домашен крем и сладко ще стане любима на цялото семейство.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар