Бисквитена торта без нишесте

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Бисквитена торта без нишесте
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Бисквитена торта без нишесте - пак става уникално вкусна"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 пакет какаови (Закуска, 370 г)
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 3 бр. (само жълтъците)
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като към 300 мл прясно мляко се прибавят ванилиите, жълтъците и брашното.

Продуктите се разбъркват за предпочитане с миксер, за да не се получат бучки в крема.

Останалото мляко (700 мл) и захарта се загряват на средна степен на котлона.

След като захарта се разтопи и млякото почти е достигнало точка на кипене, се сваля от котлона и към него бавно и при непрекъснато бъркане се добавя другата смес.

Връща се на котлона на ниска степен и се бърка постоянно до сгъстяване на крема. Накрая се слага маслото и крема се сваля от котлона.

Добре е да сглобите тортата докато крема е още топъл. Гребвате с черпак от него и изсипвате на дъното на тавата. Нареждате бисквити и после пак крем, пак бисквити и крем, докато продуктите свършат.

За украса поръсете бисквитената торта със захарни пръчици.

Бисквитената торта без нишесте е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: