Задушени пикантни пържоли

11/03/2020
"Даваме ви идея за приготвяне на пикантни свински пържолки, вие си измислете гарнитурата "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко свинските котлети с дървено чукче. Посоляваме ги и ги потапяме в брашно, а след това ги запържваме съвсем леко в растителното масло.

В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина до полуомекване. Прибавяме разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Доливаме 1/2 чаена чаша вода и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Махаме от огъня и пасираме, като изстине.

Поставяме сочните свински пържоли в тавичка и ги заливаме с пасирания сос и виното. Прибавяме счукания със сол чесън, оцета, половината от нарязания на дребно магданоз, черния пипер на зърна, нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в кравето масло, и нарязаните на кубчета краставички.

Посоляваме ястието, ако е необходимо, и задушаваме във фурна до омекването на пържолите. Тогава добавяме разреденото със студена вода останало брашно.

След 10 минути изваждаме вече готовите задушени пикантни пържоли и ги поръсваме с останалия магданоз.

Поднасяме с гарнитура от задушени картофи, ориз или моркови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар