Начин на приготвяне
Начукваме леко свинските котлети с дървено чукче. Посоляваме ги и ги потапяме в брашно, а след това ги запържваме съвсем леко в растителното масло.
В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина до полуомекване. Прибавяме разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Доливаме 1/2 чаена чаша вода и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на зеленчуците. Махаме от огъня и пасираме, като изстине.
Поставяме сочните свински пържоли в тавичка и ги заливаме с пасирания сос и виното. Прибавяме счукания със сол чесън, оцета, половината от нарязания на дребно магданоз, черния пипер на зърна, нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в кравето масло, и нарязаните на кубчета краставички.
Посоляваме ястието, ако е необходимо, и задушаваме във фурна до омекването на пържолите. Тогава добавяме разреденото със студена вода останало брашно.
След 10 минути изваждаме вече готовите задушени пикантни пържоли и ги поръсваме с останалия магданоз.
Поднасяме с гарнитура от задушени картофи, ориз или моркови.