Задушено телешко месо с вкусен сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
324
1k
41
11/03/2020
"Чудна чиния се получи с това телешко месце в апетитен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 521
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Запържваме леко цялото месо в мазнината. Изваждаме задушеното телешко месо и в същата мазнина задушаваме дребно нарязаните морков, целина и кромид лук, като доливаме малко вода. Когато полуомекнат, прибавяме разреденото доматено пюре, червения пипер и виното.

Задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина, след което ги разреждаме с гореща вода. Връщаме месото в съда (нарязано), прибавяме скилидките чесън, нарязаните картофи, дафиновия лист, едро смления черен пипер и бахара. Посоляваме ястието и го задушаваме до омекване на месото.

Прибавяме размитото във вода брашно. След десетина минути пускаме кравето масло и отстраняваме съда от огъня.

Поднасяме готовото задушено телешко месо с вкусен сос, като в чиниите слагаме сочни хапки телешко месо и ги заливаме сос от задушени зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар