Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа. Лукът се нарязва на дребно и се слага в купата. Филийките сухар се накисват в затоплено мляко докато омекнат. След това се отцеждат и надробяват в купата с каймата.
Прибавят се сода, чубрица, кимион, черен пипер и едно яйце. Каймата се омесва хубаво и се оставя да почине в хладилника. През това време се приготвя сосът за кюфтетата.
За целта лукът, чесънът и морковът се почистват и нарязват на дребно, слагат се в дълбок тиган с малко олио да се запържат.
След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на дребно консервирани домати. Сосът се овкусява със сол, малко захар, сух риган и босилек. След като започне да ври, се дръпва от котлона.
От каймата се оформят апетитни кюфтенца, които се нареждат в намазнена тавичка. Слагат се във фурната и се пекат за около 20 минути на 200 градуса.
След това се заливат с приготвеният сос и се пекат още около 30 минути. Готовото ястие с кюфтета се поръсва с нарязан на дребно магданоз.
Сервираме кюфтета на фурна със сос с подходящо питие.