Кюфтета на фурна със сос

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
09/03/2020
"Тези кюфтета със сос изглежда толкова апетитно, че ни идва да боднем екрана "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Каймата се слага в купа. Лукът се нарязва на дребно и се слага в купата. Филийките сухар се накисват в затоплено мляко докато омекнат. След това се отцеждат и надробяват в купата с каймата.

Прибавят се сода, чубрица, кимион, черен пипер и едно яйце. Каймата се омесва хубаво и се оставя да почине в хладилника. През това време се приготвя сосът за кюфтетата.

За целта лукът, чесънът и морковът се почистват и нарязват на дребно, слагат се в дълбок тиган с малко олио да се запържат.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на дребно консервирани домати. Сосът се овкусява със сол, малко захар, сух риган и босилек. След като започне да ври, се дръпва от котлона.

От каймата се оформят апетитни кюфтенца, които се нареждат в намазнена тавичка. Слагат се във фурната и се пекат за около 20 минути на 200 градуса.

След това се заливат с приготвеният сос и се пекат още около 30 минути. Готовото ястие с кюфтета се поръсва с нарязан на дребно магданоз.

Сервираме кюфтета на фурна със сос с подходящо питие.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар