Яхния от зрял фасул с овча пастърма

11/03/2020
"Пожелаваме ви добър апетит с тази яхния от зрял фасул с овча пастърма "
Приготвяне40 мин.
Готвене170 мин.
Общо210 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • овча пастърма - 300 г
  • боб - 2 1/2 ч.ч. зрял фасул
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 стръка, сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме фасула и го накисваме в подсолена вода. След 2-3 часа изхвърляме водата и изплакваме фасула, а след това отново заливаме със студена вода и го сваряваме заедно с дребно нарязаните кромид лук и морков.

Прибавяме овчата пастърма, нарязана на малки парченца, настърганите домати, растителното масло, джоджена и червения пипер. Доваряваме ястието на тих огън.

Ако е необходимо, посоляваме готовия зрял фасул с овча пастърма. Трябва да получим ястие с гъста консистенция като класическа бобена яхния.

По наше желание можем да го запечем на фурна боба с месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар