Каша от лапад с яйца

АнабелАнабел
Експерт
443
4
62
07/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зелен лук - 2 връзки
  • лапад - 2 шепи
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилките и заедно с почистеният зелен лук се нарязва на дребно.

Зелениите се слагат в съд със сгорещено олио и се запържват. След като омекнат към тях се прибавя машко брашно.

След като брашното получи златист цвят се прибавя червеният пипер. Сместа се разбърква и в съда се налива чаена чаша вода.

Зеленчуковата каша се разбърква за да не стане на бучки. Яйцата се разбиват и на струйка се прибавят към останалите продукти.

Не е проблем, ако яйцата не се разбият хубаво и станат на конци. По желание може да се прибави малко смлян черен пипер.

Кашата от лапад с яйца е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар