Домашен хляб без месене

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
299
2k
15
02/03/2020
"В лицето на този домашен хляб всяко ястие намира своя сродна душа "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 655
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко хладка вода разтворете маята и захарта. Оставете на топло, покрито с кърпа, докато маята се активира.

В дълбока купа пресейте брашното и солта. Направете кладенче и прибавете втасалата мая и зехтина.

Разбъркайте с дървена лъжица, докато се получи гладка, лепкава смес.

Покрийте купата с фолио и оставете на топло за 40-50 минути, или докато сместа увеличи двойно обема си.

Поръсете работния плот обилно с брашно и изсипете тестото. С набрашнени ръце го оформете в желаната от вас форма. Оставете отново да втаса.

Сложете във фурната йенски съд и включете да загрява до 230 градуса.

Щом фурната достигне необходимата температура, извадете съда и внимателно сложете в него тестото. Покрийте с капак и върнете във фурната за 30 минути. През това време не отваряйте фурната.

След като минат 30 минути махнете капака и допечете домашния хляб до желания от вас загар.

Охладете домашния хляб без месене върху решетка и след това му се насладете.

Поднесете за закуска или с бърз обяд. А защо не и към вкусната вечеря!

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар