ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Пълнени канелони на фурна

Пълнени канелони на фурна

ЗориЗори
Експерт
1406885891744
Пълнени канелони на фурна
Снимка: Зори
1 / 3
29/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Вкусни пълнени канелони за една по-различна вечеря"

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г или други едри и тръбести макарони
  • кайма - 600 г смес
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • домати - 1 кг
  • босилек - 1 ч.л., сушен
  • риган - 1 ч.л., сушен
  • черен пипер и сол а вкус
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • кашкавал - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Каймата се запържва в тиган с половината зехтин при непрекъснато бъркане, докато побелее и стане на трохи. Към нея се добавя наситнени две скилидки чесън, кромид лук, сол, черен пипер, босилек и риган на вкус. Отстранява се от котлона, за да поизстине.

За соса:

Патладжанът се обелва, нарязва се на ситни кубчета и се посолява. След 15 минути се изстискват с ръце кубчетата патладжан, за да се отдели горчивината им.

Тиквичката се нарязва на кубчета, без да се бели. Главата кромид лук, заедно с две скилидки чесън се режат на ситно.

Доматите се обелват и нарязват на ситни кубчета.

В друг тиган в останалия зехтин се запържва лука, добавя се тиквичките и патладжаните. Когато зеленчуците се запържат до златисто, се добавят и доматите.

След като сосът заври, котлонът се намалява и се оставя да покъкри 10-15 минути.

Подправя се със сол, черен пипер, босилек, риган и чесън.

С поизстиналата плънка от кайма се пълнят канелоните, като се придържа с едната ръка единия отвор и леко се притиска пълнежа с пръсти, за да се напълнят хубаво. Нареждат се легнали плътно един до друг в намазана със зехтин тавичка.

Заливат се със соса така че да се покрият канелоните от всички страни и отгоре.

Канелоните се поръсват с малко зехтин и се изпичат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност (около 35 минути).

Преди сервиране се поръсва с настърган кашкавал и ситно скълцан магданоз ястието от макарони на фурна.

Много вкусни пълнени канелони, които ще разнообразят трапезата ви!

Бон апети с пълнени канелони на фурна!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: