Лесна питка без месене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
02/03/2020
"Хапваме с наслада тази вкусна питка и разбира се ви я препоръчваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 095
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и го изсипете в купата или съда, в който ще месите. Към него прибавете сухата мая, захарта и 100 грама от брашното.

Разбъркайте и оставете маята да се активира. След около 5 минути, получената кашичка ще е усвоила обема си и на повърхността й ще се появяват мехурчета.

Когато това се случи, пуснете яйцето, добавете солта, киселото мляко и олиото.

Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Едва тогава добавете и брашното, което е добре да бъде пресято. Разбъркайте, докато се получи много лепкаво тесто за питка без месене.

Оставете да втаса.

Тъй като тестото е твърде лепкаво, просто го преместих във форма за печене, която съм покрила с хартия за печене и оставих отново да удвои обема си и да запълни формата.

Но ако държите да го оформите, е хубаво да си омазните ръцете обилно, както и да потапяте тестото в мазнина, преди да го разточите или му придадете форма.

Изпечете на 180 градуса, предварително загрята фурна, до готовност на тази вкуса и лесна питка.

Рецептата за лесна питка без месене е изпълнена!

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар