Пилешка каша по селски

27/02/2020
"Селска пилешка кашичка, която присъства във всеки стар тефтер с рецепти "
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг цяло
  • краве масло - 30 г
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето. Заливаме го със студена вода и слагаме да ври, като от време на време махаме пяната, също така посоляваме.

Обезкостяваме вече сварената птица. Поставяме брашното в сгорещеното растително масло и бъркаме непрекъснато, докато получим светлокремав цвят.

Прибавяме червения пипер и веднага разреждаме сместа със студен, а след това и с горещ бульон, като непрекъснато бъркаме с тел, за да не се образуват бучки.

Добавяме счукания със сол чесън и варим нашата пилешка каша по селски още 10-15 минути.

Махаме от огъня готовата пилешка каша, подправяме с кравето масло и смесваме с нарязаното обезкостено месо.

Вкусна и полезна каша по традиционна бабина рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар