Панирана риба с доматен сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
198
799
27
01/04/2020
"Панираната риба с доматен сос изчезва за минути от чинията "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба - 1 филе
  • растително масло - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 8 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на порции, поръсваме със сол, малко растително масло и лимонов сок и слагаме в хладилник да отлежи около 30-40 минути.

Маринованите порции панираме последователно в брашното, яйцата и галетата и ги пържим в маслена баня.

Отделно приготвяме вкусен доматен сос, като попарваме доматите във вряща вода за 2-3 минути, обелваме ги и ги пасираме. След това ги задушаваме с краве масло и малко сол до средно гъст сос.

Поставяме готовата панирана риба в чинии, поръсваме с черния пипер и заливаме рибата с доматен сос.

Отстрани на готовата панирана риба с доматен сос поставяме гарнитура от задушени зеленчуци или пържени картофки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар