Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с фета и коприва

Гъбена супа с фета и коприва

Гъбена супа с фета и коприва
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • гъби - 500 г
  • коприва - 200 г
  • вода - 2 л
  • краве масло - 30 г
  • сол - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка
  • течна сметана - 2 с.л.
  • сирене - около 100 г фета
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите и ги сипваме в тенджера. Добавяме маслото и счукания чесън и задушаваме за 10 минути.

Изваждаме половината от гъбите и оставяме настрани.

В тенджерата при останалите гъби добавяме водата. Варим 5-6 минути и добавяме измитата коприва.

Варим още 10 минути и пасираме супата с коприва директно в тенджерата.

След това сипваме вътре солта, сметаната, отделените гъби и натрошаваме вътре фета сиренето.

Варим гъбената супа с фета и коприва още 3-4 минути и отместваме от котлона.

Сервираме апетитната гъбената супа с крутони.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: