Супа с пилешки гърди

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Супа с пилешки гърди
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде - 1 шепа или на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • Застройка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посварете пилешките гърди (тъй като това е крехко месо, става изключително бързо).

В тенджерата, в която ще готвите вашата пилешка супа, загрейте мазнина, в която да запържите наситнения лук и минатия през ренде морков.

Залейте с вода (около 1/2 л), добавете картофите и оставете за 15-20 минути да покъкрят.

След като картофите започнат да омекнат, добавете фидето, а накрая и пилешкото месо.

Оставете да ври до готовност.

След като супата леко изстине, разбийте яйцето с киселото мляко и лимоновия сок, сипете приготвената застройка за супа и разбъркайте.

Имаме чудесна супа с пилешки гърди за душата!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: