Бърза пандишпанова торта

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Бърза пандишпанова торта
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Бърза пандишпанова тортичка, с която всеки ден се превръща в празник"

Необходими продукти

  • За пандишпана
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче (12 г)
  • За крема
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 1 в.ч.
  • царевично нишесте - 1/2 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • шоколад - 130 г, течен
  • масло - 200 г
  • За глазурата
  • прясно мляко - 250 мл
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • шоколад - 3 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Започнете с прясното мляко, сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи.

Малко преди да заври млякото, добавете какаото и царевичното нишесте и разбъркайте енергично, докато се сгъсти.

Смъкнете от котлона, сложете течния шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и хомогенизира.

Бъркайте от време на време, за да не хване коричка, докато изстива.

Когато изстине напълно, сложете омекнатото масло на стайна температура и бъркайте с миксер, докато се получи пухкав шоколадов крем.

За пандишпана:

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете олиото при непрекъснато бъркане.

Следете всички сухи съставки и ги пресейте. Добавете ги на няколко пъти към яйчената смес.

Сипете сместа за шоколадовата торта във форма за печене с диаметър 20 см. и изпечете до готовност на 180 градуса, предварително загрята фурна до готовност.

За глазурата:

В малка тенджера смесете сухите съставки и разбъркайте. Сипете млякото и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес и да няма бучки.

Поставете на котлона на ниска степен и бъркайте, докато се сгъсти.

Смъкнете от котлона, добавете маслото и течния шоколад и разбъркайте, докато се разтопи.

Оставете да изстине.

Готовият и изстинал брат разрежете на 3 приблизително еднакви части.

Сглобете пандишпановата торта - блата, крем, блата, крем и блата. Приберете в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.

Залейте с готовата глазура.

Украсете бързата пандишпанова торта по желание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: