Експресна гъбена супа

20/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме 4-5 гъби и ги нарязваме на дребно. Запържваме ги до зачервяване в половината от маслото.

Останалите гъби нарязваме на едро и ги слагаме да се варят заедно с нарязания картоф и останалото масло във водата. Врим около 10-15 минути. Добавяме мащерката, солта и куркумата.

Пасираме до хомогенност директно в тенджерата. Сипваме сметаната и запържените предварително гъби, разбъркваме и отместваме вкусната гъбена супа от котлона.

Сервираме гъбената крем супа веднага.

Експресната гъбена супа поднасяме с хрупкава питка или пухкава селска пърленка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар