Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от картофи и кашкавал

Пудинг от картофи и кашкавал

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k225
Пудинг от картофи и кашкавал1 / 2
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • настърган кашкавал - 120 г
  • галета - 8 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме, а докато са още топли, ги обелваме. След като изстинат, ги настъргваме на ренде.

Прибавяме разбитите жълтъци, прясното мляко, солта, смления черен пипер и настъргания кашкавал.

Накрая слагаме разбитите на сняг белтъци и галетата. Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намазана с масло тавичка, а отгоре наръсваме с останалото масло картофеното ястие без месо.

Печем суровия пудинг от картофи и кашкавал във фурна при умерена температура (180-200 градуса).

Добре се комбинира със спаначена салата този солен пудинг.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: