Котлети в йенска тенджера

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
376
2
19/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук се нарязва на кръгчета, а чесъна и печурките се нарязват на тънки филийки.

Дъното и стените на йенската тавичка се намазват с парче масло. На дъното се нарежда ред от кръгчета лук.

Свинските котлети се поръсват от всички страни с малко сол и пресен черен пипер. След това всеки се намазва равномерно от всички страни с майонеза.

Котлетите се редят в йенската тава, като между тях се слага ред от лука, чесъна и печурките. Слагат се и по няколко парченца масло.

Накрая се завършва с лук, чесънче и гъби, намазват се с майонеза, слагат се няколко парченца масло отгоре.

Отстрани се налива бирата и съда се захлупва с капак, слага се в студена фурна.

Фурната се загрява на 180-200 градуса. Зимното ястие се слага на средна решетка и включен вентилатор и се пече около час, час и малко.

Котлетите в йенска тенджера стават много крехки и вкусни, приготвени по тази рецепта.

При сервиране полейте печените котлети с малко от отделилия се сос в съда и ги гарнирайте с нещо зелено и изпечените гъби и лук.

Друг вариант е да сервирате котлетите в йенска тенджера, гарнирани с пюре от пасираните лук и гъби.

Бързо, лесно и много вкусно! Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар