Начин на приготвяне
Почистеният лук се нарязва на кръгчета, а чесъна и печурките се нарязват на тънки филийки.
Дъното и стените на йенската тавичка се намазват с парче масло. На дъното се нарежда ред от кръгчета лук.
Свинските котлети се поръсват от всички страни с малко сол и пресен черен пипер. След това всеки се намазва равномерно от всички страни с майонеза.
Котлетите се редят в йенската тава, като между тях се слага ред от лука, чесъна и печурките. Слагат се и по няколко парченца масло.
Накрая се завършва с лук, чесънче и гъби, намазват се с майонеза, слагат се няколко парченца масло отгоре.
Отстрани се налива бирата и съда се захлупва с капак, слага се в студена фурна.
Фурната се загрява на 180-200 градуса. Зимното ястие се слага на средна решетка и включен вентилатор и се пече около час, час и малко.
Котлетите в йенска тенджера стават много крехки и вкусни, приготвени по тази рецепта.
При сервиране полейте печените котлети с малко от отделилия се сос в съда и ги гарнирайте с нещо зелено и изпечените гъби и лук.
Друг вариант е да сервирате котлетите в йенска тенджера, гарнирани с пюре от пасираните лук и гъби.
Бързо, лесно и много вкусно! Добър апетит!