Лесен ориенталски тутманик със заливка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/02/2020
"Пухкав тутманик с апетитна заливка, от който трудно ще успеете да се откъснете "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 834
  • Преглеждания за месеца15292
  • Преглеждания за седмицата572
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте затоплените вода и прясно мляко заедно със захарта, разбъркайте да се разтворят.

Прибавете олиото и пресятото брашно заедно със солта, замесете много меко тесто.

Покрийте тестото със стреч фолио и поставете на топло място, да удвои обема си.

През това време натрошете сиренето. Отделно смесете разбитото яйце с киселото мляко и разтопеното масло, разбъркайте.

Върху набрашнен плот разтворете с пръсти тестото на кора с дебелина 1 см и поръсете кората с натрошеното сирене.

Съберете краищата на кората към средата и обърнете оформения тутманик в намазана тава с малко масло.

Разтворете с пръсти тутманика, така че да достигне краищата на тавата.

Потопете събрани пръстите на едната ръка в готовата заливка и забивайте в тутманика като очертавате линии и разделите на малки квадрати.

Залейте тутманика със заливката и оставете за 30 минути да се надигне.

След това поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете ориенталския тутманик със заливка за 30 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар