Пилешки гърди на пара

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
157
13
536
3
17/02/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме пилешките гърди и правим малки разрези с нож на местата, където гърдите са по-дебели, за да може да се сготвят равномерно.

Слагаме пилешките гърди в дълбок тиган или тенджера за готвене на пара, добавяме червения пипер, мащерката, чесънът нарязан на филийки и заливаме с виното.

Слагаме капака и варим на средна температура за 10 минути, след това намаляваме малко температурата и готвим за още 15 минути.

Готовите Пилешки гърди на пара може да поднесем с меден сос за месо, ако диетата ни го позволява.

Иначе и без сос това пилешко варено е подходящ диетичен обяд или вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар