Начин на приготвяне
Горепосочените продукти са за две малки солени тортички, които може да поднесете за себе си и на любим човек като празнично предястие.
За всяка тортичка са необходими по три оризови крекери, като всеки оризов крекер се намазва с майонеза и между тях се разпределя равномерно намачканата с вилица риба тон. Върху торичките също се слага тънък пласт риба тон.
С останалата майонеза се намазват тортичките отгоре и отстрани, като се използва шпатула или лъжица, за да се заглади майонезата.
Тортичките се прибират в хладилник за няколко часа. По този начин блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата тон и ще се овкусят.
Преди поднасяне празничните солени тортички се украсяват с червен хайвер, розички от завита пушена сьомга, каперси и пресни листенца мента.
Добър апетит с това празнично предястие!