Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнични солени тортички

Празнични солени тортички

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Празнични солени тортички
Снимка: Чародейката
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Мини солени тортички - шедьовър в чиния, който сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими продукти

  • оризови крекери - 6 бр. кръгли (от кафяв ориз)
  • майонеза - 2 к.ч.
  • риба тон - 160 г (от консерва в собствен сос)
  • пушена сьомга - 60 г
  • червен хайвер - 3 - 4 с.л.
  • каперси - 3 с.л. мариновани
  • мента - няколко свежи листа за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горепосочените продукти са за две малки солени тортички, които може да поднесете за себе си и на любим човек като празнично предястие.

За всяка тортичка са необходими по три оризови крекери, като всеки оризов крекер се намазва с майонеза и между тях се разпределя равномерно намачканата с вилица риба тон. Върху торичките също се слага тънък пласт риба тон.

С останалата майонеза се намазват тортичките отгоре и отстрани, като се използва шпатула или лъжица, за да се заглади майонезата.

Тортичките се прибират в хладилник за няколко часа. По този начин блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата тон и ще се овкусят.

Преди поднасяне празничните солени тортички се украсяват с червен хайвер, розички от завита пушена сьомга, каперси и пресни листенца мента.

Добър апетит с това празнично предястие!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: