Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на домашния крем за тортата. В част от млякото разбийте жълтъците, ваниловата захар и захарта, прибавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане до гладка смес.
Останалото мляко поставете в метален съд и на котлона, преди да заври, добавете яйчената смес при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Прибавете маслото и разбъркайте до неговото усвояване от крема.
В правоъгълна тавичка за кекс наредете ред бисквити и добавете част от горещия млечен крем.
На няколко места разпределете от сладкото и така редувате като завършите сглобяването на бисквитената торта с крем.
Декорирайте с няколко лъжички сладко и натрошени бисквити.
След като се поохлади, поставете в хладилник, за да стегне кремът, а бисквитите да омекнат.
Лесната бисквитена тортичка с домашен крем и сладко ще стане любима на цялото семейство.